جمعه, 9 اسفند 1398

مركز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

  • تعداد بازدید : 161
روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان‏ گزارش داد:
تجاری سازی پروژه غنی سازی تخم مرغ با اسید فولیك در مركز تحقیقات و آموزش ‏كشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

‎‏‏به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، ‏پروژه " غنی سازی تخم مرغ با اسید فولیک از طریق مکمل کردن جیره مرغ های تخمگذار ‏صنعتی و مقایسه آن با مرغان بومی" در شرکت "هم اندیشان اوین تاک" از شرکت های ‏فناورمستقر در مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان تجاری سازی شد.‏

دکتر محمد رضا عبادی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع ‏طبیعی استان اصفهان و رئیس هیئت مدیره شرکت هم اندیشان اوین تاک در این رابطه ‏گفت: این پروژه در سال 1385 در شورای تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی اصفهان مصوب ‏و در سال 1393 در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تائید و برای اجرا ابلاغ ‏گردید. عملیات فارمی و آزمایشگاهی این پروژه به مدت دو سال در مرکز تحقیقات و ‏آموزش کشاورزی اصفهان و نیز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور به طول انجامید و نتایج ‏آن در قالب گزارش نهایی منتشر شد.

‏ ایشان افزود: به منظور تجاری سازی نتایج این پروژه، پس از ثبت شرکت هم اندیشان اوین ‏تاک در سال 95 و گذراندن مراحل تائید و تثبیت ایده در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ‏در سال 1396 به عنوان یک شرکت فناور در مرکز رشد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان ‏زیر نظر شهرک علمی تحقیقاتی شروع به فعالیت نمود و پس از یک سال تلاش و کوشش ‏تیمی و با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در تیر ماه سال 1397 موفق به ارائه ‏عرضه نخستین محصول تخم مرغ غنی شده با اسید فولیک به صورت تجاری به بازار شد.

 دکتر عبادی گفت: پس از تدوین دستورالعمل این نوع از تخم مرغ توسط شرکت هم ‏اندیشان اوین تاک با همکاری سازمان دامپزشکی کشور و ابلاغ آن توسط سازمان ‏دامپزشکی کشور، تولید تجاری این نمونه از تخم مرغ با ارزش غذایی بالا با عقد قرارداد در ‏یکی از مجتمع های بزرگ و معتبر پرورش مرغ تخمگذار دارای پروانه بهداشتی آغاز و ‏محصول تولید شده به بازار عرضه شد.

‎ وی، تخم مرغ را یکی از بهترین منبع تامین مواد مغذی از جمله اسیدهای آمینه، فسفا تیدیل ‏کولین و بسیاری از مواد بیولوژیک با خواص موثر و کاربردی برای افزایش عملکرد گروهای ‏مختلف سنی بویژه کودکان ، خانم های باردار و افراد مسن و نیز ارزان‌ترین محصولات ‏پروتئینی دامی در دسترس دانست و گفت: با توجه به مزیت‌های افزایش اسید فولیک در ‏تخم مرغ در مقایسه با دیگر منابع غذایی انسانی به دلیل پایداری در حین نگهداری، پخت و ‏پز و بویژه اختلال نداشتن در جذب دیگر ریزمغذی‌ها ، و قابلیت دسترسی و جذب این نوع ‏از فولات ( 5- متیل تترا هیدرو فولات) در بدن انسان غنی سازی تخم مرغ از شیوه‌های مؤثر ‏افزایش دریافت این ویتامین شناخته شده است.

‏ شایان ذکر است، اسید فولیک‎ (Folic Acid) ‎یکی از انواع ویتامین های گروه‎ B ‎بوده که ‏برای رشد سلول ها و متابولیسم بدن، کم خونی، کاهش سطح همو سیستئین خون و ‏جلوگیری از گرفتگی عروق و کاهش بروز سکته های قلبی لازم می باشد و امروزه نقش آن ‏در ممانعت و کاهش بروز برخی از سرطان ها همچون سرطان انتهای دستگاه گوارش و ‏سرطان سینه در خانم ها مشخص و گزارش گردیده است. ‏

امتیاز :  ۵/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها