تاریخچه :
استان اصفهان با سطح زير كشت حدود 24000 هكتار سيب درختي رتبه پنجم سطح زيركشت و توليد اين محصول را در كشور داراست. اين سطح حدود یک سوم باغات استان را در بر می گیرد و بيش از 90 درصد آن در شهرستان سميرم متمركز شده است . واقع شدن اين شهرستان در ارتفاعات زاگرس و در دامنه شمالي بلندترين نقطه اين رشته كوه (دنا) شرايطي را فراهم ساخته است كه هم اكنون باغ داران اين شهرستان ميوه سيب برتر را در كشور توليد نمايند و آزمايشات انجام شده روي كيفيت ميوه نيز مؤيد اين واقعيت مي باشد. بدون شك يكي از مهم ترين عوامل موثر در بالا بودن كيفيت ميوه سيب در اين منطقه ارتفاع از سطح درياست که به طور متوسط 2500 متر در این منطقه می باشد و شرايط ايده آلي را براي توليد ميوه صادراتي و مرغوب فراهم ساخته است. اين منطقه همچنين داراي مزيت نسبي نزديكي به بنادر جنوبي کشور مي باشد، به طوری که صادرات بيش از 70% ميوه سيب به كشور هاي حاشيه خليج فارس را به خود اختصاص داده است.
توليد سالانه بيش از 300 هزار تن سيب در اين منطقه و لزوم انجام تحقيقات براي ارتقاء كمي و كيفي اين محصول منجر به تاسيس ايستگاه تحقيقات باغباني در این منطقه گرديد.
ايستگاه تحقيقات باغباني سميرم با مساحت 26 هكتار در سال 1377 جهت انجام تحقيقات سيب و ساير محصولات باغبانی تأسيس گرديد. چارت سازماني اين ايستگاه با 7 نفر پرسنل شامل دونفر عضو هيات علمي، سه نفر كارشناس و دو نفر كاردان در سال 1378 توسط سازمان امور اداری- استخدامي کشور به تصويب رسيد.
1- مشخصات جغرافيايي و عمومی ایستگاه
اين ايستگاه در دو كيلومتري شمال غربی روستای فتح آباد، مرکز دهستان وردشت در سی كيلومتري شمال سميرم با مختصات جغرافيايي 51 درجه و 36 دقیقه طول شرقی و 31 درجه و 25 دقيقه عرض شمالي و ارتفاع 2350 متر از سطح دریا قرار گرفته است