چهارشنبه, 3 ارديبهشت 1404

مركز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

  • تعداد بازدید : 52
  • کد خبر : ۲۲۶۰۶۸
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان:
نوآوری‌های تكنولوژیك و كشاورزی دانش‌بنیان؛ راهكارهایی برای تضمین امنیت غذایی
 مسعود ترابی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، بر ضرورت حرکت به سمت کشاورزی دانش‌بنیان و استفاده از فناوری‌های نوین برای تضمین امنیت غذایی تأکید کرد.  

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان مسعود ترابی اظهار داشت: «تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آبی و روش‌های سنتی کشاورزی، نیازمند تغییرات بنیادین در شیوه‌های تولید و مدیریت منابع غذایی است. تکنولوژی‌های نوین مانند کشاورزی عمودی، بهره‌برداری از سطوح گلخانه‌ای و استفاده از محیط‌های بسته، امکان کنترل شرایط اقلیمی و تولید محصولات مقاوم را فراهم می‌آورد.»  

 ترابی افزود: «این روش‌ها می‌توانند موجب افزایش بهره‌وری آب و انرژی و کاهش اتلاف منابع طبیعی شوند. تغییرات در تاریخ‌های کاشت و انتخاب ارقام زراعی مقاوم به خشکی و شوری نیز از دیگر راهکارهای سازگاری با تغییرات اقلیمی است.»  

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان همچنین به اهمیت اجرای استانداردهای بین‌المللی مانند پروتکل‌های GAP (Good Agricultural Practices) برای تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی در طول زنجیره تأمین اشاره کرد و گفت: «با کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم و کنترل دقیق باقی‌مانده‌های شیمیایی در محصولات، می‌توان محصولات سالم‌تری تولید کرد که از نظر بهداشتی و اقتصادی در سطح بین‌المللی رقابتی باشند.»  

 وی تأکید کرد: «برای تبدیل کشاورزی به یک حوزه دانش‌بنیان، نیاز است تا مراکز رشد کشاورزی در استان‌ها تقویت شده و پارک‌های علم و فناوری ایجاد شوند. جذب فارغ‌التحصیلان متخصص و انتقال دانش فنی نوین به مزارع، زمینه‌ساز توسعه روش‌های نوین تولید و افزایش بهره‌وری خواهد بود.»  

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها