به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان مسعود ترابی اظهار داشت: «تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آبی و روشهای سنتی کشاورزی، نیازمند تغییرات بنیادین در شیوههای تولید و مدیریت منابع غذایی است. تکنولوژیهای نوین مانند کشاورزی عمودی، بهرهبرداری از سطوح گلخانهای و استفاده از محیطهای بسته، امکان کنترل شرایط اقلیمی و تولید محصولات مقاوم را فراهم میآورد.»
ترابی افزود: «این روشها میتوانند موجب افزایش بهرهوری آب و انرژی و کاهش اتلاف منابع طبیعی شوند. تغییرات در تاریخهای کاشت و انتخاب ارقام زراعی مقاوم به خشکی و شوری نیز از دیگر راهکارهای سازگاری با تغییرات اقلیمی است.»
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان همچنین به اهمیت اجرای استانداردهای بینالمللی مانند پروتکلهای GAP (Good Agricultural Practices) برای تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی در طول زنجیره تأمین اشاره کرد و گفت: «با کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم و کنترل دقیق باقیماندههای شیمیایی در محصولات، میتوان محصولات سالمتری تولید کرد که از نظر بهداشتی و اقتصادی در سطح بینالمللی رقابتی باشند.»
وی تأکید کرد: «برای تبدیل کشاورزی به یک حوزه دانشبنیان، نیاز است تا مراکز رشد کشاورزی در استانها تقویت شده و پارکهای علم و فناوری ایجاد شوند. جذب فارغالتحصیلان متخصص و انتقال دانش فنی نوین به مزارع، زمینهساز توسعه روشهای نوین تولید و افزایش بهرهوری خواهد بود.»