به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، چهاردهمین همایش ملی نخبگان در روزهای دهم و یازدهم مهرماه به همت بنیاد ملی نخبگان در تهران برگزار شد. از بین چهارهزار نخبه ثبت نامی ۶۰۰ نخبه برای حضور در این همایش انتخاب شدند که ۴۰۰ نفر مرد و ۲۰۰ نفر زن بودند.
در این همایش دو روزه همکاران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی رسول لوایی آدریانی و آیدا الاالدین وندی از بخش تحقیقات اقتصادی و اجتماعی، فاطمه خیامیم و ملیحه مدنیان از بخش تحقیقات خاک و آب و مرضیه معتمدی و زهرا دوستی از بخش تحقیقات گیاهپزشکی حضور داشتند.
در دومین روز از این گردهمایی نخبگان به دیدار رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) رفتند. رسول لوایی از جمله سخنرانان این دیدار بود. عضو هیأت علمی بخش تحقیقات اقتصادی اجتماعی و ترویجی مرکز در خصوص اهمیت مدیریت ضایعات غذا در تأمین امنیت غذایی سخن گفت. برنامه ملی کاهش ضایعات غذا، مستندسازی و آماربرداری، نظام جامع اطلاعاتی هوشمند، توسعه ظرفیت های فرآوری غذا، بهینه سازی زنجیره های سرد و توسعه ی آن ها، تنظیم و پیگیری سیاست های افزایش قدرت خرید، توسعه ی ظرفیت های تکنولوژی های فنی و تأکید بر الگوهای مبتنی بر آموزه های دینی و متناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی جهت کاهش هدر رفت غذا از جمله پیشنهادات عضو هیأت علمی بخش تحقیقات اقتصادی اجتماعی و ترویجی مرکز بود.
روز دهم مهرماه دیدار نخبگان با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و برخی دیگر از مدیران حوزه علم و فناوری در سالن اجلاس سران برگزار شد. برنامه ها در این روز شامل هفت نفر از نخبگان به بیان مطالب خود در حوزههای پولی و مالی، حکمرانی و سیاستگذاری، محیط زیست و منابع طبیعی، نظام سلامت، امنیت غذایی، علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، فناوریها و صنایع پیشران و راهبردی و فناوریهای نرم پرداختند و همچنین با حضور رئیس جمهور از تمبر روز ملی نخبگان رونمایی شد و روز دهم مهرماه همزمان با سالروز تولد شهید مصطفی چمران نخبه علمی، به نام روز نخبگان نام گذاری شد. پس از آن آقای رئیس جمهور سخنرانی نمودند و گفتند: نخبگان باید گرههای مردم را باز کنند. ما باید الگویی از انسان عاقل، توانمند، بااخلاق و خلاق باشیم تا دیگران بهطور طبیعی از ما پیروی کنند. اینکه صرفاً دستور دهیم چگونه رفتار کنند، اثری ندارد. باید با رفتار خود نشان دهیم که چگونه میتوان بهتر زندگی کرد. بعد ازظهر هم بازدید از دستاوردهای هوا و فضا جمهوری اسلامی انجام شد.
در روز یازدهم مهرماه دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی برگزار شد. در ابتدای این دیدار دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه «امروز فناوری به مولفه اصلی قدرت در دنیا تبدیل شده است و ایجاد زنجیره تأمین و قرار گرفتن در لبههای فناوری اهمیت راهبردی دارد»، گزارشی از برنامههای آتی این معاونت به منظور حرکت در مسیر افزایش اقتدار فناوری از جمله در زمینه تدوین برنامه جامع هوش مصنوعی بیان کرد. در این دیدار هفت نفر از نخبگان به بیان مطالب خود در حوزههای پولی و مالی، حکمرانی و سیاستگذاری، محیط زیست و منابع طبیعی، نظام سلامت، امنیت غذایی، علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، فناوریها و صنایع پیشران و راهبردی و فناوریهای نرم پرداختند. بعد از آن حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به شهادت سید حسن نصرالله فرمودند من به شدت عزادارم ولی این دیدار که از قبل هماهنگ شده بود را لغو نکردم. حضرت آیتالله خامنهای علت برگزار شدن دیدار نخبگان در وقت مقرر را ضرورت توجه دادن به اهمیت مسئله نخبگان خواندند و افزودند: پیام تشکیل این جلسه این است که اگرچه عزاداریم اما عزای ما به معنی ماتم گرفتن و افسرده شدن و گوشهنشینی نیست بلکه عزای ما از جنس عزای حضرت سیدالشهداء(ع) است یعنی زنده کننده و پیش برنده و شوقآفرین برای کار و پیشرفت است و این پیام باید در دل و جان ما واقعاً نفوذ پیدا کند.